Isnin, 23 Februari 2009

TOFilunk!!!


mereka seronok berborak..


azmi gembira bler membeli
pakaian tadika anakny
yang bakal lahir beberapa tahun lg..
:D


muka budak2 laki


muka bdk2 perempuan


sian aq tgk kak anis..
tp pape2 pun
dy dah 21 tahun!!


walaupun penat
tp akak2 ku masih cergas berpose2
bler camera didepan mata atawpun
di mana2..
:D


muka budak2 penat
dlm cubaan mengangkat adli (kowt)...
:D


masa ngah khusyuk bincang...
pesss...
win, maen peranan!!


assalamualaikum
sabtu n ahad lepas
aq gerak gi peringgit
kat melaka jer
hadiri kursus TOF
untuk polish aq nyer skill
berkaitan ngan faci2 ni
haaaa
dlm kem ni
byk input yang aq dpt
thanx to Allah SWT
kerana bagi aq peluang untuk
menyeduk seberapa byk idea baru
n juga pengetahuan baru.
mcm2 r
tp yang paling aq suke
tyme kenal pasti personaliti manusia
melalui shape
pesss
mmg tepat
tp tyme tu jugak
aq dpt rmi komen
yang aq ni over sgt
hahahaa
aq siyes xamik hati
cuma
aq kena r perbaiki diri aq pasni
target aq gi TOF
kerana Allah n juga
aq nak selami diri budak2
yang bermasalah
mmg impian aq sejak dulu lagi
insyaAllah
mudah2an
aq nak pergi
jenguk sendiri..


hehehe
p/s: hepi besday kakak kesayangan ku, kak anis syazwanis..


mat top

Motif Yelly..



ni r kakak yang
aq ngah panas bagaikan panasny matahari
hahah
masa tu
aq ngah sikat rmbt kat cermin lib
pas2
dan2 lak dy nampak
bapak malu

last2, aq kena tag,,
"mat top gler bayang"!!!

uwaaaaaaa!!!




mat top

Ahad, 15 Februari 2009

jadi peminta sedekah



aq mmg cuak n takut, tp thanx untuk mereka untuk dorong aq..



semalam
aq dah saksikan dunia melaka yang mmg
sebijik mcm kl
cuma mereka ni kurg
teknikal n sgt kolektif
gagagagag..
aq n member2 aq gi
meraih dana
sempena Minggu Penghayatan Bumi Palestine(MPBP)
yang nak berlangsung xlama lg
tp
apa respon2 org melaka
1."tauke xde r dik"
2."akak dah bagi byk dah sblm ni"
3."xpe r, terima kasih"

itu baru ckit, banyak lg
isu palestine
bukan r isu maen2 untuk kita
ini berkaitan dgn aqidah umat Islam
aq sedih sbb
menda mcm ni pun
xbley nak support
walaupun sehinggit
pun berat nak bagi
at least bagi r ckit
paling kurg, program ni berjaya
untuk sedarkan masyarkat
tp
apa yang aq ley buat
senyum walaupun direject
hahahahaha, umat akhir zaman
kita skrg bley
tersenyum n hepi
di dalam kedai McD and Starbucks
tp one day,
jgan terkejut
klu rakyat palestine
claim balik nyawa diorg kat lu sume
apa2 pun
aq pun byk gak dosa
macam manusia biasa yang laen..
dah2
pas2
ngah2 aq jalan kat hang tuah mall
ada stesen bas yang dah tutup
kitorg pun cuba r nasib
kat cna
tiba2 aq nampak kakak ngah hisap gam
budus xbudus
dah mcm zombie
tp nabi xpenah ajar kita
pandang hina kat manusia
aq xsedia lagi nak jumpa manusia2 mcm tu..
hahahaha
tu jer r
sekian


mat top

Jumaat, 13 Februari 2009

naruto!!

hahaha
salam...
aq nak cer r kat korg pasal sumthg
balik zaman form 2, 2004
member aq ada beli satu cd
anime dy
nama dy NARUTO
masa tu
aq xnampak hebatnyer naruto ni
aq ingat lagi
tyme tu
aq tgk dari episod 1-8 jer
kiranya yang terawal lg
pesssss.
sejak dari aritu
aq dah xtgk dah
n aq banned cer naruto selama 4TAHUN!!!
n skrg
2009..
aq dah abeskan tgk anime dari
episod 1- now!!!
pesss
layan, ada part yang aq nak nangis
sume ada
bagi aq
naruto shippuden, the best anime created
n satu lagi yang aq ske pasal naruto
pasal hand seal dy
pesss
hand seals adalah satu jenis jitsu yang terdiri dari
12 zodiak cina
smart


naruto hand seals

ada gak yang aq taw ckit2..
mcm nak wat chidori :
1. ox
2. hare
3. monkey
jadi r chidori!!
pas2
klu naruto nak summon katak dy
mcm ni plak :
1. boar
2. dog
3. bird
4. monkey
5. ram
jadi r, best!!!!
cuba r!!!
exciting!!

mat top

Rabu, 11 Februari 2009

Trip To Tesco 2!!

assalamualaikum..
yezza..
arne gak..
aq pegi melawat tesco wat kali kedua..
mesti korg terkesima ngan tindakan aq kan..
hahaha..
alkisahnya begini....



ini aq, Mohammad Hafiz b Burhan p/s: smart jugak aq dari tepi.. hahahahahah :P

mula2 kitorg tunggu kat depan ixora
bg sume ada
baru gerak
biasa r
org melayu
lambat
janji 5, tp pkul 5.50 baru nak gerak
panas!!
tp kita sume cool
























aq makin nampak keserasian mereka berdua.. sungguh serasi dalam satu perhubungan (kawan je ek) hahahahah!!
Aizad&Faizun..

lepas sampai,
sume perut dah lapar..
so kitorang ker kluang station
sume tibai
tp yang paling maen peranan
azmi n fahmi
memang terjatuh ranking aq sebagai
tong sampah MBMB
haish!!!



ini r gelagat kakak no 1 ku..
kak dila, comel n amik berat
















belah kiri, akak no 2 aq, kak abil, comel n manja..xlupa kat kakak no 3 aq
kak anis, comel n sporting..
mereka mmg best!!
tp sebab aq jer, baru mereka best, klu xde aq..
mmg XBEST!!!
GAGAGAGGA!!!

bler dah abes makan..
kerja bermula
diambang malam BBQ sabtu ni
director fahmi mula mengorak langkah
menyusun strategi dalam
menjayakan event ni
gagaga
memang nampak ketara
bler laki n pompuan bershopping...
xcaye??

















dpt x korg bezakan??
muka azmi n anis??
haaaaaa..






siap tu, tandi sampai boring n terkantoi

baru pas pergi zon kanak2
iaitu zon permainan!!!

hahahah, memang lawak gler
aq mmg dpt byk expose dari korg
memang korg best r
apa2 pun
ajak r aq lagi k
love u all!!



mat top

Selasa, 10 Februari 2009

Trip To Tesco!!

hahaha..
arne, 10 feb 2009..
julung2 kalinya
aq teman akak ku (juzaliana)
ke tesco untuk membeli barang2 nyer
aq pun xtaw motiffff dy ajak aq
tp aq mmg enjoy layan perangai
kak juza ku yang aq syg gler
hehehe

















boring menunggu wanita shopping bler mereka dah jumpa port mereka..
kak juza gigih ngan barang2 nyer..

hahaha,
pas satu, satu..
mula2 kat stationary
then ke barang2 basah..
pesss, ligat btul akak aq tu
lenguh kaki nak kejar
kehulu kehilir






















tgk tu, muka yang cergas membeli barang dapur.. teringat kat mak di umah.. mak, i love u so much!!

cergas tu mmg penting
hahaha, aq pun dah gantikan
exercise maen bola dengan ikut juza ke tesco
mmg banyak lemakk yang terbakar
thanx!!
then, mat pun memainkan peranan
dalam memilih barang
aq just tgk dan menimba pengalaman






















pesss, tgk mat tu, mmg khusyuk memilih barang.. mmg ada ciri2 yang seswai jadi suami org.. so, watch out girls kat pompuan2 kat luar sana, pilih r laki mcm mat!! (mat jugak, mat top)!!!

tibalah time bayar kat counter..
aq beli roti ckit sbb
lapar sgt2
hahahaha
then kami rush ke counter
bayar



tgk, bersungguh2 x akak aq??
kak juza!!

so, kami pun blah r dari situ..
mmg lenguh kaki bai..
xtahan
lagi letih dari maen bola ptg2..
heheh, best ngan kakak no 4 aq


mat top












Isnin, 9 Februari 2009

Badminton!!

aq dah lama xmaen badminton
tp akhirnya dpat gak
pegang raket
aq xminat sgt game pakai tangan ni
xtaw naper..
gagaga


ngan kanak2 riang ribena,
gagaga,
guraw jer ;P

pemain import daripada Indonesia
Hartandi Hidayat


Pesaing2 hebat daripada Chelsea, Next matTopModel n Indonesia
Just Kidding!!
;P


xlupa juga, kakak ku pun ada!!!

Lastly, faizun dpt kucing baru
dgr cer dah tido bersama
(faizun, jaga host k)
hahahah, mmg best r smlm..


mat top

Sabtu, 7 Februari 2009

Kakak2 baru ku!!

korg taw x
kat DT, aq jumpa kakak yang memang sporting gler
aq pilih diorg sbb diorg
amat rapat ngan aq
memang sgt rpat
tp mereka asik2 pukul aq
mula sakit aq punya belakang badan
ni aq nak stori pasal mereka



akak no 1:
Kak dila

dy ni relax
kuat karaoke
suke tgk bola (man utd!!)
manja gak ngan aq kekdg
memang syg dy
ahahahaah, mmg best
dapat kawan ngan dy!!
syg dy jugak!!



akak no 2:
Kak Abil

dy ni sempoi
kuat dibahan oleh aq
manja gak kekdg
kuat mengikut org jer
tag line : wei, bosan!!
aq mmg ske kawan ngan dy
memang kekdg understand aq
syg dy!!



akak no 3 :
Kak Anis

dy ni hepi go lucky
xbley blah
jiran masa DT09
aq ske kawan ngan dy
sbb dy penaik mood aq
dy ni gler karaoke gak
tp kurg understanding
kekdg jer
klu mood dy okay
mmg understanding gler
aq syg akak aq no 3 ni!!




akak no 4:
Kak Juza (yang sebelah umar tu)

ahahah
ni r akak yang sempoi tp sensitif
aq paling ingat tyme
dy cer pasal diri dy kat aq
aq ingat dy ni garang taw
tp rupanya
gila mcm aq
aq mmg syg akak aq ni
naseb bek dy pakai no maxis
klu x
aq dah gayut jer ngan dy
syg kak!!!

Skateboard, my doom!!



aq sbnrny dah lama xride sk8 aq
dah nak dekat berbulan2 dah xsk8
aq bawak sk8 kat hostel ni
tp xde sorg pun nak ajak aq skate
aq rasa mcm dah zaman kejatuhan aq maen sk8
tp bler aq balik rumah
cuti sem baru ni
byk lak bdk2 baru maen sk8
cait!!
tyme aq bawak masa bulan 12 tu
xde lak org maen
pas2 terhegeh2 nak maen
bapak xpuas hati aq
nak jer terbang jer g mmu
amik deck pas2 maen kat sna
bley gak belajar2 trick2 baru
hahaha..
tp aq mmg nak maen
weyh
aq nak ride!!!!


Mat Top

Lif oh LIf

Aq xpenah jadi mcm ni
menghadiri post mortem untuk DT09
panas punggung aq mendengar luahan
perasaan daripada senior2 ni
mula2 memang bersemangat
tapi
klu dah lama2 ulang benda yang sama
aq pun boring
tp apa2 pun, benda tu memang bagus untuk
melakukan perubahan untuk DT10


muka aqmal yang dah boring...
eh! azmi ngah watpe tuh??!!

yang bakal menjelang tahun hadapan
bukan besar pun
aq jer yang menggelabah
orang lain xpenat
tp aq sorg jer yang xtahan
bagi aq, xabes2 "saya minta maaf"
sampai aq dah mual nak dgr
suppose mereka memperbaiki whole aktiviti
aq pun xtaw r nak ckp per
tp apa2 hal pun, DT09
bagi aq xde cacat cela
sume smooth n sangat2 best
tp


abg teknikal berhempas pulas menyelamatkan
pemuda pemudi masa hadapan

tgk tu!!
mana xnyer...
menyayat hati pada sesiapa yang melihatnyer

apabila menjelang pkul 4 pagi
aq pun lega r sebab meeting dah habes
perut dah lapar mcm apa
aq pun decide nak makan ngan kakak no 4 aq
Juzaliana
tp byk lak orang nak ikut
sebab kebetulan sume lapar
gagagagaag!!!
setelah aq kat bawah
aq ngan juza, umar, fateen, n siti sara
aq tunggu kat depan lif
punya r lama..
tiba2, aq membersin btul2 depan lif..
then aq dgr dentuman dari bahagian lif
cuak gak
klu2 mereka jatuh ke dari tingkat 3 tu
sebab sangat kuat okay!
pas2
aq pun memulakan peranan sebagai lelaki
memeriksa berapa org didalam lif tu
pessss, klu aq dalam lif tu
phobia macam per..
hahaha
pas2 kami minta pak guard
buka r pintu lif tu
dah mcm per r
rupa2 nye, ada lebih kurang 13 orang dalam tu
mana x nye, amir, akashah, bob..
mana xnyer..
paham2 r..
jarang berlaku mcm ni kan



hahahahahahah
papepun
nice memory..
Mat Top
4 Feb 09