Isnin, 30 Mac 2009

Aq syg Rumah lama aq!!!


Assalamualaikum..
setibany aq di Putra Avenue, Putra Heights, Subang Jaya..
aq rasa sgt hepi n excited nak balik
menantikan wajah rumah baruku..
bler2 aq masuk, mmg aq tgk
smart r, berbanding umah aq yang dulu
mcm tongkang pecah
bertukar kepada rumah yang mmg
aq idam2 kan selama ni
sebab rumah baru
so azam baru aq kat rumah baru aq
aq xnak biarkan umah aq bersepah lg
biar r aq jadi bibik pun..
then,
terasa plak aq rindukan Bandar Baru Selayang...
hmmppphhhh
bapak rindu
merindui jiran ku Anas Jordan, Syamimi Alia,
rakan TIKL ku, Zubair dan lain2
aq rasa sungguh pilu
walaupun kehadiran otomobil2
yang serba lengkap berkuasa kuda n gajah
tp aq rasa mmg len
suasana yang berbeza
rindu aq nak turun suraw Al Furqan
time klu nak solat Isya
pukul 8 30 jer, aq ready2
nek motor LC abgku
and trus ke surau untuk solat berjemaah
rindu aq nak mendengar ceramah
n juga tazkirah yang diberikan oleh
ustaz2 yang ada kat cna
rindu aq nak maen skateboard ngan
Yap Ah Loi, Alif Boulala, Zulhaimi,
Botak, Mizi n etc
rindu aq nak maen futsal sebelah
stadium MPS dengan kehadiran
pro2 juggler terdiri daripada Cek, Vinoad,
banyak sgt2 smpi aq xingat member aq sendiri..
rindu aq nak gi pasar malam
setiap hari khamis..
rindu aq nak gi solat jumaat kat
masjid Al firdaus tu
rindu aq nak jenguk2 Watson kat Selayang Mall
nak usha semula kak riana..
hurm...
tp aq sempat lagi jumpa jiran aq
nak tegur tp malu, just senyum n blah begitu sahaja
hari khamis tu juga
aq gi sekolah aq
Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur
yang telah banyak berjasa
sampai aq berjaya masuk ke sini
aq rasa sungguh bertuah dapat sekolah kat citu..
argh!
tertukar topik lah plak!!
sambung balik..
aq rindu kat Watson Stadium Selayang..
aq rindu kat bunyi anjing yang
selalu memekik pagi2 buta
aq rindu bas 63 yang selalu amik aq
time sekolah rendah dulu
aq rindu time aq tengok lembu2 yang tumbang
jadi sembelihan time raya haji
aq rindu kat skatepark
yang telah wat aq patah tangan masa form 3
aq rindu nak gi rawang
nak gi hutan lipur kancing
bley mandi2 klu boring
aq rindu kat kampung batu
teringat time gi maen skate sorg2
masa semua org sibuk gi kerja
aq rindu untuk rasa menyampah
tunggu bas rapid kl bergerak dari Selayang ke KL
aq rindu ngan kedai Tu Dia Pak Tam
aq rindu ngan Kafe Suria, walaupun mahal
tp mmg sedap n best bler layan
aq rindu time aq kecik2 dulu,
bayang kan aq wat hilang 4 buah basikal
sume kat Selayang
aq rindu time aq maen cyber cafe
kat sana
sampai aq kena marah ngan mak bapak aq
aq rindu time aq balik
dari asrama
apa yang aq rasa time tu
aq rindu tgk mat2 bangla
bler lepas je balik dari KL
mmg mat bangla ni selalu lepak
kat bus stop warta lama
aq wat dono jer, janji jgn kaco aq
aq rindu gi Tanah Merah
aq rindu sume kenangan aq
aq rindu time first time bawak kereta kat Selayang
sume r
aq nak sgt kekdg balik ke Selayang
klu dah kahwin ke
bley feel balik apa yang aq rasa masa aq kecik2
tp malangny
ayah aq dah jual rumah tu
xpe2, kereta kan dah ada skrg
bukan macam zaman dulu...
so, aq still berharap
aq bley gi kat cana
one day....




mat top

Rabu, 18 Mac 2009

Selayang...Miss You!!

wat pengetahuan sume org
member, kazen, sedara, kakak angkat dan kawan2
aq telah berpindah ke Putra Heights, Subang Jaya
Isnin yang lepas, satu detik sejarah
dalam hidup aq sebab setelah 18 tahun
kami sudah lama tinggal di sana
mcm2 dah berlaku kat cna
yang paling aq ingat
masa aq patah tangan main sk8 r
masa tu berlaku time aq form 3
pesss
memang best r
bapak aq xde time tu, dy outstation
ni sume pasal aq wat menda terlarang
hahahaha
nak taw x???
aq bgtaw k
masa tu
mak aq dapat hp baru, flip phone lak tu
time form 3, ada gak terniat nak hp baru
bley r nak tunjuk kat kawan yang aq ni ada hp sendiri
then, bapak aq bantah n xkasi aq rembat hp tu
tp, masa bapak aq xde kat umah,
aq lesap r hp dy jap
ingat kan xde pape r masa tu
then, aq maen sk8
jatuh and tulang siku aq lari
then aq kena r betulkan
memang sakit n perlukan pembedahan r
ada lagi parut kat tangan kanan aq ni
hurm
memang aq ingat gler time tu
blum lagi aq cer pasal aq telah
berjaya menghilangkan 4 buah basikal
yang telah bapak aq belikan
hurm, membazir r pulak
mmg aq teringat kat sana r
pasal basikal
time dulu2 gi cybercafe
aq curi duit bapak aq hari2
sebab nak maen computer, CS time tu
hari2 aq curi rm2.50
lama r, main PS punye cafe pun ada
aq rembat gak
mmg bapak r
aq mmg rindu gler kat tempat tu..
ni yang aq start nak nangis ni
uwaaaa!!!!


mat top

Dillema..

aq xtaw r
aq sudah sayang kat Melaka ni
tp aq takut r
aq pindah ke Cyber
mungkin ini bukan sahaja masalah aq sorang jer
aq rasa ni masalah ramai
pelajar2 foundation
n aq memang nak stay Melaka
dengan sume apa yang aq dah ada
pastu diorg nak hantar aq ke Cyber
apa kes?! n motif?!
aq xnak hilang segalany lepas
aq dah dapat ramai kawan dan juga
feel sume benda kat cni
aq kena berdoa r kat Allah
untuk stay kat cni
hehhe
InsyaAllah..


mat top

Isnin, 16 Mac 2009

aq adalah seseorg yang mmg xske menulis panjang..
tp aq ada stori r kat korg2 yang setia membaca blog aq..
aq sekarang dapat merasakan bahawa
aq mmg bukan hafiz yang dulu..
masa dulu..
(flash back 3 tahun lepas)
aq mmg mcm ni r
sebijik mcm ni
ramai orang anti ngan aq
ramai org xenjoy lawak2 aq
tp xde r sampai pulau memulau aq
aq still bley diterima oleh semua orang
tetapi kdg2 rmi yang benci aq
klu time aq xbtul
hurm...
aq xtaw r, naper aq bley jadi mcm dulu balik
sedangkan apa yang aq hajat masa sebelum
aq masuk kat MMU ni
aq hajat aq nak wat rmi gler kawan
mmg hajat tu termakbul
tp ntah r
aq pun dah mcm xfeel sume benda tu
aq rasa mcm kenikmatan berkawan tu
sume dah lesap sedikit demi sedikit
tipu r
aq makin hilang kawan
pas aq gi dt sume
aq rasa kawan aq makin bertambah tp xpe r
aq taw, manusia bley berubah
bler2 jer, cuma sape yang taw
sudah tentu Allah dan RasulNya..
aq akan berusaha untuk tidak kembali
macam 3 tahun dulu..
aq sayang kawan aq sume
dan aq nak kembalikan semula
mood aq dan sume segalanya yang
dapat buat aq gembira beribadah dlm
setiap saat di muka bumi Allah ini..
apa2 pun, doakan aq selalu ek..
:D


mat top

Khamis, 12 Mac 2009

Minggu yang Sumpah BZ...

assalamualaikum..
dah lama aq xblogging
aq pun xtaw kenapa aq xpost
apa2 dalam blog ni
mungkin kemalasan sudah melanda kerana
sebabku seorang lelaki ker???
hurm, harap2 tidak r kan..
na'uzubillah..
for the past 2 weeks..
byk menda yang telah datang dan memaksa
aq untuk menguruskan segalanya
mcm2
aq xtaw nak bahagikan macam mana
sampai dah lama aq xrevised
menda apa yang aq belajar kat lecture
humph
TP
aq selalu doa kat Illahi
yang selalu beri aq petunjuk
supaya dapat mengharungi sume ni
dengan baek
and sekarang
aq rasa sume menda dah hampir nak settle
mood nak revise hampir nak muncul
n aq seru semangat belajar ku semula
ku harap padaMu, Ya Allah..
apa2 pun
hidup mesti diteruskan dengan tabah





mat top