Ahad, 5 April 2009

Kem Pembina Belia Melaka

Assalamualaikum..
alhamdullillah, syukur kepada Allah
kerana bagi aq peluang ke kem
yang julung2 aq jumpa kat satu Malaysia ni
kali ni aq gi kat ISMA nyer kem..
haha,
pada mulanya aq mmg teragak2 nak gi
tp bler dah malas nak pikir pnjg
aq redah gerak jer r
pale pun hampir nak pecah
sbb pikir byk menda
(teringat kisah fatin yang hampir gila, hahah!!)
back to my story..
then, aq rasa mmg len, best nak mampos!!
mula2, yang paling best..
water confident, aq r yg mula2
mencapap, volunteer nak terjun dlm air,
sume aq yang demo dulu, hahah..
mmg mencapap, hahah!!!
then, kitorang masuk hutan!!
pesss, mmg best,
aq rasa mcm2 menda pelik..
lagi sekali aq mencapap..
tika uncle nazri offer sape nak rasa
peria hutan (glider),, then aq yang angkat dulu,
then amik ko, pahit nak mampos , tp xpe,
sihat untuk tubuh badan,
byk jugak buah2an liar yang aq rasa
macam buah rambai hutan n lain2
rasa dy masam gler!!
then, uncle nazri ajar tentang survival dlm hutan
menda ni penting klu
pape terjadi, maklum r , malang xberbau,
(klu dpt bau, bgtaw aq)
menda yang beliau ajar adalah,
kegunaan banir, banir ni merupakan sejenis akar
dari pokok r, tp ni banir besar..
pesss, memang berguna gler2..
then, aq rasa adik beradik bunga kantan,
mesti korg xtaw kan,
menda ni, ada air dlm dy
n bley minum..
haha, aq r org yang pertama mencapap nak rasa dulu..
mmg pure air suci murni r..
hahah, mencapap sungguh...
then kitorg penat berjalan..
singgah kat checkpoint 24, gua maloi..



kami best berehat kat cni bersama is, orix, azmi n aizad
mmg segar n sejuk air kat situ,,
air dy macam jacuzzi..


then, nak gak rasa alone kejap..
then, aq menggunakan simbol ular (naruto shippuden)
atas batu tu..
mmg best, segar rasa badan
:)


pas2, kitorg tetiba berdebat kat tgh2 hutan tu,
hahaha, taman2 syurga r katakan,
tgk muka aqm siyes r masa debat

then, pas sume tu abis
kitorg men wargames masa ptg ny
pada mula, aq dah malas nak basah2 ni
then akibat terpaksa
aq pun merelakan r men menda ni
selepas di brief tntg menda rules dy
aq pun terasa best
thanx kepada ketua kumpulan aq
Fadhil.
bagi aq peluang jadi skuad gembur sembunyi
hahaha, teringat kat game Call of Duty
terasa sejuk apabila menjadi taruhan nyawa..
baru aq rasa betapa seramny
jadi askar, blum lg perang btul2 tu,
tp dah rasa dah,
perjalanan kami sungguh mencabar
skuad rahsia ini terdiri dari 4 org termasuk aq
kena rentasi sebatang sungai
n ceroboh kem lawan.
time2 tu lak
3 ammo aq ilang, tinggal satu jer
dah la macam tu, tembak pas2 x kena
rugi kan, hahahahha, then aq kena bunuh ngan mong
xpe2 mong, pasni aq belajar lagi...
hahahahah,
esok ny plak
kami ke dalam gua maloi,
gua ni bukan macam gua biasa, tp
dy gua granite, len dari yang len
dalam dy mempunyai sungai..
pesss, sejuk tp best.
aq terasa bertambah yakin terhadap diri sendiri lak
sebab dapat melawan arus, menggunakan
kudrat aq sendiri
(korang ingat senang ke??)
hahhaha,
tp apa yang paling aq terkejut sekali..
pasal one thing ni
one thing ni jer
satu ni jer..
nak taw per
nak taw??
nak taw



ni r, peserta laki terbaik, pessss!!
sumpah aq xcaye, aq rasa
aq xwat pape pun,
tp bler dah dpt, syukur r
hahaha, power gak aq!!
hehe, yakin pada diri sendiri



mat top

2 ulasan:

hafizmustafar berkata...

aku rasa ko dpt men of the best,
sbb berani mencuba(mencapap bak kata ko)
haha
tahniah

Anak Pendang Sekeluarga berkata...

Katakanlah (wahai Muhammad): “Inilah jalanku dan orang-orang yang menurutku, menyeru manusia umumnya kepada agama Allah dengan berdasarkan keterangan dan bukti yang jelas nyata. Dan aku menegaskan: Maha suci Allah (dari segala iktiqad dan perbuatan syirik); dan bukanlah aku dari golongan yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain.” (Yusuf 12:108)”

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq