Ahad, 17 Mei 2009

Focus or Sleep

suasana belajar akaun, hurm
nampak nye budak- budak ni belajar
tp xtaw r kepala melayang ke mana
jasad jer ada kat situ

Assalamualaikum kepada semua
syukur kepada hadrat Ilahi kerana
dengan limpah kurnianya, dpt lagi
aq post n pegang n tatap n taip kat lappy aq ni
arne aq nak bincangkan
tentang kes- kes spesial yang selaluny
berlaku dimana2..
di sekolah, madrasah, pondok, universiti dan juga tadika
iaitu gelabah time nak periksa.
adakah ini salah lecturer yang telah
berikan kita assignment yang terlampau banyak
sampai kita tidak ada masa untuk belajar??
adakah ini salah kelab kerana
mengadakan terlalu byk program
dan mengadakan terlampau meeting yang lama??
adakah ini salah pasangan masing- masing
yang inginkan teman dari anda
dan ingin selalu belajar dan
mengurangkan konsentrasi anda??
ketiga- tiga persoalan yang sekarang ni
yang tengah bermain di kepala saya
dan mungkin dikepala2 korang
mesti korang pikir salah sape ek??
hurm, ini r realiti selama aq belajar kat MMU melaka ni
asal nak exam jer
time tuh r baru lib nak penuh
print exam past year
nak bincang- bincang n sebagainy..
sape yang salah
mungkin ada yang kata,
kitorang nak belajar tp
assignment yang bertimbun
bak kata pelajar atas survey yang telah dibuat
satu topik 2 assignment
2 X 6 subjek = 12
12 menda dah nak kena buat
bler nak study nyer
aq rasa lucu ngan gelagat aq n orang2 laen
apabila aq nampak nak exam jer
baru r masing- masing nak sibuk pasal pelajaran
maybe aq baru lg n xdpt rentak
hidup kat Universiti or what so ever la
tp yang aq sedih lagi
dah r study last minute
then bersembang- sembang tentang hal- hal yang
luar dari pelajaran dan akademik
kenapa kena jadi mcm ni??
dah la kurang study sebelum ni
then main- main, study last minute pun mcm tu
kekadang aq pun terasa gak aq mcm tu
tp aq harus sedar bahawa akademik ni
penting bagi memantapkan nilai dan prestasi
akal aq untuk hidup di atas Pentas yang telah Allah sediakan ni
hurm,
bising n kaco orang
orang macam ni, harus dibuang ke laut
ataupun di tadika Bukit Beruang
hurm, btul gak tindakan aq ni kan??



mat top

3 ulasan:

| eXo | berkata...

haha~
boleh gak tindakan ko tuh...
klu ko presiden MMU ar...
ganti zahrin botak...

mat top berkata...

insyaAllah..
aq bley jer

mat top berkata...

insyaAllah..
aq bley jer