Jumaat, 26 Jun 2009

Hajatku selama ni...

Assalamualaikum
rakan2 ku, kepada sume yg mengikuti blogku..
terima kasih diucapkan..
moga selamat membaca..
hehehhe,
aq ada satu story r untuk korg2 sume..
12 mac 2008, aq ingat lagi tarikh ni
masa tuh, masa aq nak amik aq nyer result SPM 2007..
hahah, berdebar hati aq nak amik
mak bapak aq letakkan harapan yg
memang cukup tinggi kat aq
untuk aq melanjutkan pelajaran ke overseas..
so, mana x cuak...
hahaha, tp akhirny aq dpt keputusan yang
agak2 cemerlang..
TAPI, aq gagal pergi ke overseas..
bukan sebab aq xdpt, tp
sebab aq xlayak..
aq blum habes cerita lagi ni,
so, relax2 dulu, baca smpi habes posting ni...
muka mak aq masa haritu..
punah ranap, hurm, maaf mak,
apis dah cuba wat btul2..
argh! aq dah xnak ingat dah sume tuh..
so, aq pun dah lupakan dah cerita tuh...
pagi tadi, aq bersama member2 aq r..
pergi ke kelas n dgr lecturer dgn tekun...
member yg duk sebelah aq
cuba jemput member dy bersembang
aq pun try r nak dgr2..
rupanya diorg berckp pasal trip bercuti dy
selama 2 minggu di Eropah..
hurm, mat top mat top..
sabar ek..aq dah lepas byk chance utk gi luar negara..
malahan, tu r cita2 aq simpan
sejak dari sekolah kat teknik KL dulu..
aq bukan r berasal dari golongan2 yg kaya
yg sggp keluar berjalan selama
2 minggu kat eropah, kat cameron pun blum tentu lg..
hurm, aq rasa mcm nak nangis..
sebab aq...hurm, apa nak wat..
kekadang, aq rasa sgt jeles ngan apa yang org len dpt
aq rasa macam aq pun nak rasa apa yang mereka rasa..
hurm, gi Indon pun xpenah..
China, Korea Selatan, England, France, Itali and etc..
aq rasa aq nak g sume tpt tuh
selama mana aq ngah hidup skrg..
(ni yang start nak nangis ni)..
hurm, aq pun rasa sungguh bertuah..
kerana Allah bagi aq rasa menda sume ni..
klu x, xde r aq rasa nak berusaha lebey kuat..
xde r aq rasa aq nak improve English aq kaw2..
xde r aq rasa nak rajin and xnak malas2 lg..
aq xnak jadi mcm orang biasa yang hanya ke kelas
semata2 hanya utk attendance..
aq xnak jadi mcm orang biasa yang hanya siapkan
assignment untuk marks dengan copy org len nyer..
aq xnak sia2kan peluang aq kat cni tanpa sebarang
improvement dalam diri aq, terutamanya dalam English language
aq nak berusaha sekuat2 nyer,
untuk aq capai sume cita2 aq..
aq sedih ngan peluang yang telah aq lepaskan
hurm...one day, aq akan gi ke sume tpt yang aq mentioned td
aq nak rasa dengan duit titik peluh aq sendiri
aq nak rasa sume pengalaman
to be a better person then before..
aq janji kat diri aq..
one day, aq akan pergi ke sana..
one day..
one day..
it surely, will come..
i promise..


mat top

8 ulasan:

.zalikha. berkata...

sgt dramatic..huhu..very touched..
gud luck in the future...
jgn berputus asa..
caiyok2..
you can do it man!

fYth berkata...

never look back..

mat top berkata...

thx alot..
i mean it..
i promise..

njayzack berkata...

adikku sorang..kte punya pengalaman yg hmpr serupa.. :) tp, jdkan sgla bnd tu sbgai red button utk ko lg maju ke dpn & buktikan ko bley wat lg baek k? ko jgk yg sll nasihatkan aku kan? :) mayb rezeki ko lmbt, Allah SWT xpnh lpe pd hambaNya..mn tau nanti ko yg bley bwk family ko gn duit hasil titik plh ko slame ni? jgn bimbang k? opportunity is always wide open :) aku akn igt bnd tu jgk :) jia you wo didi! :D

Insan Biasa berkata...

kalau kita ingat dkt allah, mesti dia ingat dekat kita...
kalau kita ingat nak pergi rumah allah dulu...

mat top berkata...

yup..
aq lupa..
aq nak gi Macca dulu r..
thx!!

diYana berkata...

aku amin2 kan utk ko. insyaallah.

mat top berkata...

mekasih D..:)