Sabtu, 11 Julai 2009

DaiCon EMINA,..

Assalamualaikum..
hahaahha..
hari ni, 11/ 7 aq rasa sungguh gembira
korg taw kan yang aq ske tgk Naruto!!!
hahahahhaahahahaha..character game pertama aq, Mario!!!

aq xske Sasuke, tp dy cubit pipi aq..nasib bek aq x chidori dy!!

ni plak Itachi, ske Azex tu..Akatsuki...


haha, hero aq jugak, Captain Yamato, Jutsu apa lah yang dy nak wat tu??

Azex ingat dy sorg jer jumpa Itachi, aq pun sama, HAHAHAH!!

SUPRISE!!!

mat top

Selasa, 7 Julai 2009

Glory- glory Man United

Assalamualaikum kawan2...
hahahaha..
aq baru pas baca blog faain..
huh, dy ingat dy sorg jer gila bola..
aq pun gila gak, gagagg!!!
btw, posting ko ikhlas faain..
haaa kawan2..musim english premier league
bakal bermula pertengahan bulan 8 ni..
sudahkah anda memilih pasukan idaman anda??
sudahkah anda membeli jersey baru
musim 09/10 yang belambak2 keluar dari semua pasukan..
haaaa, klu xpilih lagi, pilih cepat2..
dan sudah semestinya, aq mat top
akan memilih pasukan serba kemerah- merahan..
Manchester United..
setelah perpindahan Cristiano Ronaldo ke Real Madrid
aq turut berasa sayu dan sedih terhadap
perpindahan beliau kerana
tidak dapat dinafikan lagi, kehadiranny begitu
bermakna dan telah memberi
banyak sumbangan kepada MU sendiri..
sumbangan yang telah diberikan oleh
Ronaldo, akan diingati sampai bila2..
hahahahaha, sudah lah kita mengingati orang yang
pergi dan kita kembali semula ngan mood kita
yang kena sentiasa bergembira..
kehadiran bekas PFA 2001 dan juga
hero England pada 1998, World Cup di France..
yang pernah beraksi di Liverpool,
Real Madrid dan juga Newcastle United..
MICHEAL OWEN!!!
tidak diduga, beliau telah muncul sebagai forward terbaru
the red devils..
xlupa juga kepada pemain tengah Ecuador
yang telah menunjukkan prestasi
yang sebegitu hebat sehingga dapat memikat
hati Sir Alex Ferguson,
ANTONIO VALENCIA..
bagi aq, aq xnampak lagi sengat Valencia ni..
tapi kita akan tengok sama2 nanti k..
apa2 pun, aq tetap bersama
MANCHESTER UNITED!!!
credit to Cristiano Ronaldo!!!
hope u will get new experience in Madrid

Khamis, 2 Julai 2009

Malay or Melayu?

Assalamualaikum kepada semua..
syukur ke hadrat Allah subhanahu wataala..
kerana memberi kan ku kesempatan
untuk menulis blog lagi...
puji- pujian aq panjatkan kepada
Nabi Mohammad SAW dan para sahabat
yang telah berjuang menegakkan agama Islam
sampai aq ley menikmati kenikmatan agama
Islam sendiri..hehehehe, syukur2..
kita sering mendengar perbualan yang
mengatakan bahawa, "kata- kata itu adalah doa"..
aq nak bawak satu cerita..
cerita ni time 2007, time aq form5..
masa tu, aq ada seorang kawan perempuan..
pandai, mature, berkaliber n etc..
bagi aq, dy ni antara yang terotai dalam
sekolah aq bersama ngan gadis2 yang len..
kiranya dy termasuk r..
pada satu masa tu, aq teringat nak tny dy..
apa maksud nama dy...
nama dy Haziqah bermaksud bijaksana..
hahaahah, memang kena r ngan perwatakan dy,,
kita pun penah dgr, klu kita ckp
orang len, let say "bodoh"...
eventually, "bodoh" tu kembali balik kepada kita..
sebab tu kita susah nak jadi pandai..
hahaha, kan dah kena...
dalam negara malaysia ni, ada 3 kaum yang major...
Cina, India dan Melayu...
aq focuskan kat Melayu r..
sebab tu r bangsa aq..
byk yang ley aq banggakan ngan kaum aq..
dan byk yang aq xbanggakan ngan kaum aq..
antara perkara2 yang aq xakan bangga ngan kaum aq..
sifat MALAS!!!!!!!!!!
aq macam dah benci ngan perkataan tuh..
serious, to be frank and honest..
others keep hesitate on our abilities, just because we're LAZY!!!
siyes..
persekitaran melayu, banyak yang akan cakap
"MALAS"..
hurm, sedar r melayu, kita ni bangsa kat Malaysia ni..
kita pemilik tanah kita..
aq xtaw r, bangsa lain melihat kita..
mcm nothing, sebab kerana nila setitik, rosak susu sebelanga,,,
kita xde apa pun, KL kita xpegang..
akhlak kita down, penagih bersepah..
dan aq rasa, sume ni ada kaitanny dengan sifat malas..
malas nak kerja, so xkerja..
malas nak wat baik, so xjaga r akhlak..
semua malas..
sedar r kawan2 ku...
sape2 jer r...
ayuh kita buang perasaan ni
lets destroy this crucial disease from it rampants around..
we flawed our race's name..
so, jadi r rajin2 mcm orang jepun..
Banzai apa saja!!!
hahhahah!!!


mat top

Yang mana satu?

Assalamualaikum..
aq bersyukur ke hadrat Illahi
kerana dapat bagi aq post blog lagi..
Alhamdullilah..
hahaha,, sejak kebelakangan ni..
aq kena admit aq nyer hobi
dan ley ckp r mcm aq nyer kegilaan r..
hahaha, aq ske kumpul kasut
hehehehee..
hujung bulan ni..
aq dah budget r dari sume sumber financial aq
dan aq ngah confuse skrg...
yang mana aq nak pilih....

1st choice


Brand : Emerica
Model : Fat Laced
Colour : Black & White

2nd choice


Brand : Emerica
Model : Reynolds 3
Colour : Black & White


3rd choice

Brand : Emerica
Model : Brian Herman
Colour : Black & White

ikutkan hati..
aq nak beli sume..
aq suke doul tiga2 design ni
tp aq kena let go dua, and amik satu jer
cuma aq xtaw nak yang mana...
hurm..
ley tlg cadangkan kat aq x??
aq ngah confuse nak pilih mana
hurm,,,


mat top