Isnin, 17 Ogos 2009

SAKIT!!

Aq main futsal..
dah goal..
ole sume..
tp tetiba..
nak sepak bola, terjatuh..
hurm, dy dah dtg balik..
nak g urut r..

bakkaa!!

mat top

Sabtu, 8 Ogos 2009

Miracles always happen

Aq g masjid

amik wudhu

tgh rakaat ketiga

teringat jam

tgk2 dah ilang

sehari pas tu..

pak imam bg pengumuman

"sape ilang jam, sila amik pada saya"

aq rasa bapak bersyukur

Allah Almighty!!

hahahaha!!

mat top

Rabu, 5 Ogos 2009

Hahaha

Aq duduk..

Penaja diminta berucap..

Lana duk sebelah aq..

Pas penaja tu ckp..

Dy salam n ckp "Hai" kat Lana..



HHAHAHAHA!!

Isnin, 3 Ogos 2009

Binding HICOM UPG 09/10

Assalamualaikum. salam sejahtera wat sume kawan2 aq, yang sanggup baca blog ni. hahahaha, alhamdullilah ke hadrat Allah yang xhenti- henti bagi kita nikmat untuk meneruskan hidup di dunia yang serba lengkap dengan kemudahanNya. tidak lupa juga kepada junjungan besar Nabi Mohammad SAW yang telah menghambakan dirinya kepada agama Allah yang mulia.

so, lama lah plak aq xpost blog kerana sibuk mengejar masa dengan assignment, tutorial, midterm test dan macam- macam lagi. susah nak describe betapa beban nye kepala aq untuk memikirkan tanggungjawab yang telah diamanahkan oleh manusia- manusia ni. tapi xpe, itu memang latihan aq sebelum memasuki ke alam yang lagi mencabar, iaitu alam pekerjaan.

minggu lepas, 1- 2 ogos 2009, aq telah terpilih untuk menjadi peserta binding HICOM UPG Cyberjaya. rasa cuak pun ada, kecewa pun ada. nak taw sebab apa, sbb aq plan nak jadi vice president, tapi malangnya, xkesampaian sebab aq terlalu muda bagi diorg. tapi thanx aq nak ucapkan kepada kak Fatin Najlaa Idayu kerana sudi memberi nasihat untuk apa yang aq tengah rasa ni. bermula pada hari kejadian, mereka suruh berkumpul pada pukul 7.30 dihadapan bangunan STAD, tapi masalahnya satu kelibat pun xkelihatan melainkan kak Nuratiqallah yang bersama- sama ngan aq menunggu. tp biasa r, kitorang xkenal lagi, so malu tu ada lagi r. then time by time muncul r Azri, Munzir, Mukhlis, Iman, Ira dan lain- lain.

so kitorg pun bertolak ke tempat yang dituju tapi sebelum tu, kami singgah di warung Perhentian Sg. Besi untuk bersarapan disana, dan sarapan telah ditaja oleh Munzir, terima kasih kepada penaja sarapan kami. selepas itu, kami ke Tesco Ampang untuk membeli barang- barang keperluan untuk membuat BBQ. dengan terpinga- pinga dan tiada idea, aq pun xtaw nak beli apa. Rina, yang masih lagi blur- blur untuk beli apa. Atiqallah pun bersama- sama mengikut aja apa yang diminta. Afiq yang masih sedap dengar MP3. Lisa yang kejar- kejar membawa pisau. Azri yang sedia membawa troli. dan aq yang masih membodohkan diri membaca buku Tesco dan berpeluk tubuh, sgt xrasional sungguh aq. pada masa tu, Lana xsihat dan xdpt memberi sumbangan kerana kesakitan yang dihadapinya, tp xpe kami sume paham. kami xsedar pada masa tu yang betapa besarnya masalah yang kami bakal hadapi kerana xtaw apa yang kami akan buat ngan barang- barang tuh, haa padan muka ngan HICOM baru.

setelah settle beli sume barang, so kami bertolak semula, aq ngan Afiq naik kereta Munzir bersama Mukhlis pergi ke Bukit Tinggi, Pahang. apa yang aq bley ckp masa aq nek kereta Munzir, dy bawak sumpah laju, aq nek riso sebab xbiasa lagi bawak laju kat highway Karak yang banyak selekoh yang agak bahaya. tp aq percaya dy, sbb aq tgk dy agak cekap membawa kereta. then, xlama pas2, kitorg sampai, expectation aq mmg kena r sebab tempat tu sgt cantik iaitu Selesa Resort, walaupun xclass sgt, tp okay r. terima kasih kerana menaja tempat kami.

then, makan pun belum lagi, aq dah mula xde mood sbb energy aq mula berkurangan, so aq bukak r tv. nak dijadikan cerita TV plak xde channel. pess, lagi r aq bengang ngan xde mood nyer. hurm, tp nasib baik Afiq ada bawak laptop dy. aq terpikir ngan cerita yang telah banyak dy download n aq telah pilih Alvin and the Chipmunks. walaupun macam budak- budak, tapi at least dapat r luangkan masa aq. dan pas separuh aq tengok citer tu, kitorg kena pergi restoran yang berdekatan untuk makan. wah! aq dah syok tgk ni, dy potong steam. xpe2, relax and try to be cool. hahahahha!!!

Awi yang bersusah payah membetulkan TV kerana
xde channel langsung, grrrr!!

selepas makan kami disuruh gather semula beramai- ramai utk taaruf masing- masing. taaruf bermakna memperkenalkan diri masing- masing dengan lebih mendalam. start dari situ aq kenal Syukri, Madihah, Mira dan lain- lain. then, pas dah mengenal sume orang. mulalah penderitaan kami tentang BBQ, ahahhaa, pada masa tuh, sorg pun xtaw. then ada lah sorg mamat ni mengambil initiatif untuk call mak dy, thx untuk mak dy kerana memberitahu resipi yang dy cuba nak buat. setelah diberitahu resipi, kami menggunakan bahan yang ada seperti Sos tiram dan Sos BBQ (i think) dan digaulkan oleh tangan Azri, thanx to tangan dy.


proses pencampuran bahan marinate (btul ke aq eja)
Azri, Syukri, Afiq, Rina, Mat Top dan Atiq.

kelihatan, proses penggaulan yang telah dibuat secara
professional oleh Lisa

aq pun xtaw apa aq ngah wat
hurm, maybe aq makan roti tu kowt
(lapar sgt^^)

terserlah keputihan kulitku
bersama Ira

masa untuk membalas dendam
aq melantak sepuas- puasnya di
restoran makan, hahahahh!!!

lepas dah balik sume, settlekan sume menda mandi, solat. dan berkumpul semula. pada malamny pula, kami menerima kehadiran HICOM yang baru iaitu Azi. beliau yang sanggup merantau dari Subang Jaya ke Bukit Tinggi semata- mata untuk mengikuti Binding ni. otai r u Azi kitorg memulakan aktiviti dengan bermain game situasi. game ni aq dah taw dan diperkenalkan oleh Faizun ketika aq di Melaka. game dy memang best klu org tuh pantas berpikir. malangny aq kurang lagi berpikir dengan pantas. kedua kami bermain same macam situasi tp menggunakan aksi. ni agak malu gak r tp permainan ini sangat best klu ice dah pecah dan idea- idea yang gila. aktiviti kita yang ketiga adalah mengguna objek. best jugak! aktitviti ini dikendalikan oleh Mukhlis dan Ira.

amacam, tekun x kami mendengar
Afiq, Mat Top, Azri dan Syuk

hahaha, pastu setelah bergelak ketawa dan mempelajari ilmu bermain dan bermodul, kami diberi satu tugas rentetan daripada tugas kami pada petang hari tadi. membuat BBQ. memang menda ni yang aq rasa semua orang tunggu- tunggukan kerana apa yang bley describekan, menda ni best!!!

jangan tanya kenapa mulut aq mcm tuh
Lisa plak try nak tiru, menyebuk jer^^

aq dah kata dah, sedap sgt BBQ resipi mak aq
sampai tuan president nak makan terus dari tempat masak
gagaga, Atiq, Rina, Lisa, Azi, Mat Top n Afiq

inilah chef yang kami import dari Hotel terdekat
dy kata okay!!

selepas penat menghidu asap yang sememangny banyak. kitorg pun menghidangkan semuany beramai- ramai. wah! memang best r. xsabar- sabar nak panggil sume senior yang ada untuk merasai masakan kami yang sememangny memukau orang yang menghidu. sandwich yang dibuat hasil daripada sentuhan France dan Czech Republic dan juga Frankfutter yang diperbuat ala- ala Sri Lanka, memang cukup leleh. banyak yang tambah r. bley dikatakan ayam sume abes dan juga sosej kami. pessss, xtaw mcm ner nak kata dah.

hahhaha, selepas sedap makan sume. kami pun start semula dengan aktiviti yang bley dikatakan banyak manafaat nya. kenapa aq ckp cm tuh, sbb menda ni melibatkan sponsor. waahh!!! aq bley ckp yang aq impress ngan game yang dibuat oleh Syuk kerana byk mengajar aq dlm berkomunikasi ngan orang dan juga menyakinkan orang. ingat senang ker. aktiviti dy senang jer, kitorang dibahagikan kepada 3 kumpulan. aq dapat kumpulan yang kedua. pesss, memang susah nak dapat duit daripada abg dan juga kakak senior kerana dalam aktitviti ni, kitorang sume kena mintx sponsor dari diorg. wah! kumpulan aq maybe salah strategi kerana xdpt apa2 sponsor dari Mira, tp cuma dpt daripada Iman sahaja. itu pun skit, xpe janji aq belajar sumthing. thx Syuk!!

selepas sume abes, ngan aktiviti yang best tuh. setiap sorg diberikan satu event. aq bley dikatakan dapat aktiviti yang agak mencabar iaitu Desa IT. hahaha, memang best program ni sbb ia melibatkan STAD dan juga orang- orang luar seperti company dan juga penduduk luar bandar. hahaha, terasa mcm direktor yang sebenar r plak sbb aq conduct sedetail- detailny terhadap program ni. aq berjaga memikirkan sume akitiviti in sampai pukul 3.30 pagi bai!! amcam, lama x??

dan keesokkan hari nyer, kami pun start membentangkan. aq dah mula rasa malas nak dengar tentang aktiviti orang len sebab aq kurang rehat, hurm. so aq baring jer r sampai giliran aq sampai. setelah aq nyer giliran sampai, aq try xnak ngantok kan orang ngan menyampaikan dalam keadaan simple and compact. wah! impress senior- senior tuh ngan idea aq mengendalikan aktiviti tp mereka kecewa dalam bab- bab aq mengendalikan duit, so xpe. masa pun kurang, aq try wat apa yang aq mampu jer. kesimpulannya, presentation aq memuaskan^^

huhuhu, letih memikirkan sume menda, so kami pun bersiap- siap untuk pulang. seperti biasa aq menaiki Munzir dengan lajunyer ke Cyberjaya, but b4 that kami berhenti di Genting Sempah untuk makan tengah hari, hahaha. makan pada pukul 4 for lunch, memang absurd. so kami bramai- ramai makan di McD. best rasa nya makan bersama HICOM yang baru.

haaha, best rasany aq pergi kesana. baru kenal dah rasa bley kenal forever. aq akan try bond kan sume orang mcm mana mereka yang kat melaka buat. terima kasih kepada Anis, Abil, Dila, Azmi, Aizad, Faizun dan Ijat kerana mengajar aq kenapa pentingny "Bond" dalam sesuatu organisasi.

mat top